Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ένα κουκουβά baby shower...

Αποστολή εξετελέσθει. 

Το Baby Shower έγινε με απόλυτη επιτυχία.  Πως μετράω την επιτυχία; Η μέλλουσα μανούλα πέρασε υπέροχα, έλαμπε από ευτυχία, ένιωσε ξεχωριστή και γέμισε θετική ενέργεια και διάθεση... (άντε και  λίγο άγχος αφού συνειδητοποίησε πως ο καιρός κοντεύει και έχει τόσα ακόμα πράγματα να οργανώσει!) 




Για όσους δεν γνωρίζουν, το Baby Shower είναι  ένα αμερικάνικο έθιμο όπου περίπου 2 μήνες πριν γεννήσει η μέλλουσα μανούλα, μαζεύονται όλες οι φίλες της και της προσφέρουν τα δώρα για το μωράκι της, μιας και στο εξωτερικό δεν συνηθίζουν τις επισκέψεις αφότου γεννηθεί το μωρό ώστε να δώσουν τον χώρο και το χρόνο που χρειάζεται η γλυκιά μανούλα για να φροντίσει το νέο μέλος της οικογένειας της. (αν με ρωτάτε αγαπώ πολύ αυτό το έθιμο, όμως εμείς οι Έλληνες έχουμε τόσο έντονο ταμπεραμέντο που δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο!)

Η πρόσκληση λοιπόν ετοιμάστηκε ένα μήνα πριν, (δεν μοιράστηκε τόσο νωρίτερα μιας και για τις περισσότερες ήταν υπεύθυνη η μέλλουσα μανούλα- γκουχ- γκούχ!), και προσκαλούσε τους υπέροχους καλεσμένους μας σε ώρα brunch, (δεκατιανού), δίνοντας τους μια αμυδρή ιδέα για το θέμα του πάρτι.  





Το μενού ετοιμάστηκε σύμφωνα με τις λιγούρες της εγκύου... Δεν το είχα σκεφτεί από την αρχή, μα όταν μου ήρθε η ιδέα, ξετρελάθηκα και ήξερα πως θα είναι και πρόκληση μιας και  η αδελφή μου λαχταρούσε κάθε τι junk food και κάθε τι αλμυρό, ξινό και γενικά αντιφατικό! Συνεπώς καταλήξαμε σε: cupcakes με άρωμα λεμόνι και πλούσια σαντιγί, (για τα οποία χρησιμοποίησα την ίδια συνταγή του κέικ απλά έβαλα το μείγμα στις ειδικές θήκες),  κείκ δίχρωμο με σοκολάτα και πορτοκάλι, πάστα φλώρα με μαρμελάδα πορτοκάλι, cake pops που απλά τα λατρεύουμε, ατομικό γλυκάκι ψυγείου με μπισκότα, κρέμα βανίλια, σαντιγί και τα λατρεμένα κερασάκια marachinos  της μέλλουσας μανούλας, απίθανη, όμως απλά απίθανη, πορτοκαλόπιτα από το αγαπημένο μου ζαχαροπλαστείο Πλέγας, πολύ πρωτότυπα banana bites με φυστικοβούτυρο και επικάλυψη κουβερτούρας,  smoothies μπανάνας με άρωμα φράουλας και μια υπέροχη τούρτα και πάλι από τον Πλέγα με γεύση ferrero roche και επικάλυψη λευκής ζαχαρόπαστας με ροζ πουά. (και σε εκπληκτική τιμή)
(Την στόλισα με μια χειροποίητη κουκουβάγια από το Tiny Shop που προέτρεπε την μέλλουσα μανούλα σε ψυχραιμία! ) Το φαγοπότι συνεχίστηκε με ρολλάκια αραβικής πίτας με τυρί philadelfia, ζαμπόν και λεπτές φέτες καρότου, κρακεράκια με αυγό, μαγιονέζα και γλυκιά πάπρικα, σπιτική χορτόπιτα, τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, απίθανα μπουρεκάκια της πεθεράς μου και φυσικά πίτσα Quebec και μίνι πιτάκια με χοιρινό σουβλάκι, τζατζίκι και πάπρικα- τα οποία φυσικά δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω αφού τα έβγαλα αργότερα και εξαφανίστηκαν στο άψε σβήσε! Τα δωρεάν εκτυπώσιμα για τα ταμπελάκια που περιέγραφαν το φαγητό, όπως και αυτά που ευχαριστούσα "κουκουβαγίστικα" τους καλεσμένους στο δωράκι τους είναι από τη γλυκιά Δώρα και το Pretty Party Ideas! Φυσικά υπήρχε και μπουφές για καφέ και τσάι αλλά και με χυμούς για τα παιδάκια.



















Η διακόσμηση φυσικά ήταν κάτι που απόλαυσα πολύ!! Και όσο συνέχιζα και είχα έμπνευση, τόσο ξέφευγα και λιγάαακι από το θέμα που ήταν η κουκουβάγια. Ωστόσο όλα ξεκίνησαν από εκεί! Είχα λάβει πριν λίγο καιρό τα custom made δωράκια για την αδελφή μου από την ταλαντούχα και γλυκύτατη Αθηνά και το Craftaholic. Αφού κρεμάστηκαν αυτά ως μπουγάδα και ως κύριο backround πίσω από το μπουφέ των γλυκών, τότε πήρα φόρα και αγόρασα λευκά φορμάκια, έραψα πάνω τσόχινες φιγούρες, (μην γελάτε με τα χάλια μου- δεν ξέρω να ράβω καλά, ότι μπορούσα έκανα!), και τα κρέμασα και αυτά σαν μπουγάδα! Έπειτα ζήτησα της Φωφώς να  διαλέξει τα αγαπημένα της ρούχα που έχει αγοράσει για τη μπέμπα και τα κρέμασα όλα μαζί. Τέλος, μου ήρθε η έμπνευση να διαλέξω τα αγαπημένα μας ρούχα Barbie από την παιδική μας ηλικία και άλλαξα με αυτά τη διακόσμηση του κεντρικού τραπεζιού. Τέλος σε μια γωνίτσα μπήκαν τα δώρα που είχαμε ετοιμάσει με την μητέρα μου για τη συγκεκριμένη ημέρα. 














Το δωράκι των καλεσμένων δεν μπορούσε να είναι τίποτε άλλο παρά η αγαπημένη λιχουδιά της μέλλουσας μανούλας, δηλαδή  καραμελωμένα μήλα






Στην πρόσκληση είχα παρακαλέσει τους καλεσμένους  το μόνο τους δώρο να είναι η παρουσία τους και η θετική τους διάθεση και αύρα. (Ο λόγος που το έκανα αυτό ήταν επειδή από την πείρα στο δικό μου Baby Shower, μου πήραν πολλά και μεγάλα δώρα εκείνη την ημέρα και ξανά όταν γέννησα και γέμισα ενοχές. Το αρχικό concept αυτής της εκδήλωσης δεν είναι αυτό και εκτός αυτού διανύουμε και δύσκολες εποχές.) Φυσικά κανείς δεν με άκουσε και έφεραν όλοι κάτι- μιας και όπως είπαμε μιλάμε για αθάνατο ελληνικό ταμπεραμέντο! Ωστόσο είχα ζητήσει από τους καλεσμένους μας να φέρει ο καθένας από μια χάντρα, μηδαμινής χρηματικής αξίας, μα να έχει κάποιο νόημα, να μπορούν να αιτιολογήσουν το λόγο που τη διάλεξαν... Σκοπός μου, να φτιάξω ένα αναμνηστικό βραχιόλι στη μέλλουσα μανούλα, όχι μόνο για να της θυμίζει αυτή την ημέρα, μα για να της δίνει και δύναμη σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής της. Η συμμετοχή ήταν συγκινητική, πολλά άτομα έφεραν μέχρι και τρεις χάντρες και τόσο οι επιλογές τους, όσο και οι λόγοι που τις έκαναν ήταν πολύ ευφάνταστοι, συγκινητικοί και γεμάτοι αγάπη και θετική αύρα. Τις τοποθέτησαν μέσα σε μια διάφανη γυάλα και τώρα είναι δική μου ευθύνη να "ζωντανέψω" όλη αυτή την αγαπησιάρικη διάθεση... Τους ζήτησα επίσης να γράψουν μια συμβουλή- είτε προς τη μέλλουσα μάνουλα, είτε ακόμα και προς τον ευτυχή πατέρα- και να τα βάλουν μέσα σε ένα ξύλινο κουτί μαζί με τις καρτούλες για τις χάντρες. (τα δωρεάν εκτυπώσιμα ,όπως και τις ιδέες για όλα αυτά, τα βρήκα εδώ.). Τέλος τους ζήτησα να υπογράψουν ένα λευκό φορμάκι της μπέμπας. Και πάλι οι καλεσμένοι μας, έδωσαν το πιο χαρούμενο και αγαπησιάρικο εαυτό τους και το αποτέλεσμα με μάγεψε! 








Από τη πρώτη στιγμή που έφτασε η μέλλουσα μανούλα- πάντα με το χαμόγελο και απόλυτα μέσα στο κλίμα φορώντας μια παιχνιδιάρικη στέκα κουκουβάγια και κρατώντας ένα μικρό τσαντάκι στο ίδιο μοτίβο... από τον πρώτο καλεσμένο που πέρασε την πόρτα ... όλα έδειξαν ότι θα είναι μια υπέροχη ημέρα...






Και ήταν. 

Οι φίλες της Φωφώς ήταν πολύ θετικές και ευδιάθετες, το ίδιο και η ίδια. Χόρτασε τσαχπινιές και χαδάκια στη κοιλίτσα! Εγώ ήμουν αρκετά χαλαρή αφού είχα κάνει τα πάντα μπουφέ, ακόμα και τον καφέ η παλιοταμπέλα, για να μπορούν και οι καλεσμένοι να επιλέγουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν, αλλά να μπορώ και εγώ να πάρω μια ανάσα, 42 άτομα δεν είναι και παιχνιδάκι! Οι άντρες ακολούθησαν τον ευτυχή πατέρα για καφεδάκι, μα γύρισαν γρήγορα και γέμισαν με ακόμα περισσότερη ενέργεια τον χώρο. Η γλυκιά μανούλα άνοιξε τα δωράκια της- ξεκινώντας από της δικής της μανούλας- και μας έκανε όλους να διασκεδάσουμε με τις υπερβολικές αντιδράσεις της  και το πόσο αργούσε να δει εν τέλει το δώρο, αφού ξετρελαινόταν με τα πάντα, μέχρι και με τα αυτοκόλλητα με τα οποία έκλειναν οι σακούλες! (η αιώνια αδελφή μου!) Κατέληξε χαμένη μέσα σε ένα πολύχρωμο χαμό! 













Για ένα πάρτι που ξεκίνησε 10:30 το πρωί και από το οποίο έφυγαν οι τελευταίοι καλεσμένοι στις 19:15- νομίζω πως η επιτυχία του είναι βέβαιη! 

Όσο για μένα- την ταπεινή οικοδέσποινα και ταραχοποιό αδελφή (χεχε)- ήταν μια ευκαιρία μοναδική. Μπορεί να κουράστηκα πάρα πολύ, να στερήθηκα λίγες ώρες παραπάνω με το μαιμουδάκι κατά τη προετοιμασία, και να ένιωθα στο τέλος  λες και γύρισα από 5νθήμερη εκδρομή όπου έκανα ανεξέλεγκτο clubbing μέχρι πρωίας, (πράγμα που δεν έγινε ούτε στην πραγματική πενταήμερη,  αφού μια νύχτα έκατσα στο ξενοδοχείο να ξεκουραστώ- το έχετε ξανακούσει αυτό; Αναρωτιέμαι πως τελείωσα το λύκειο χωρίς να με λιντσάρουν!), όμως ήταν η ευκαιρία μου να δείξω στην αδελφή μου πόσα σημαίνει για μένα. Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για μια αδελφή που πάντα ήταν στο πλευρό μου, πάντα με στήριζε και στα 4 πιο δύσκολα χρόνια της ζωής μου έβαλε τη δική της ζωή σε αναμονή για χάρη μου/μας. 

Πόσο ανυπομονώ να αντικρίσω και να κρατήσω στα χέρια μου την ανιψούλα μου δεν λέγεται...Μα πιο πολύ από όλα ανυπομονώ να σφίξει η αδελφή μου στην αγκαλιά της τη κόρη της...  

Η ώρα η καλή sis... 

Ανιψούλα μου, ένα έχω να σου πω... 

Always be Yourself sweety- άλλωστε- everyone else is taken....



Το ημερολόγιο μιας μαμάς

26 σχόλια:

  1. Τέλειο!!!! Με το καλό να έρθει το κουκουβαγιοδάκι σας!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο μα πόσο όμορφα και συγκινητικά όλα!!!!! Με το καλό το ανηψάκι σας ;) ;) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβοοοοοοοο! Όλα υπέροχα, τόσο φαγητό δεν έχω ματαξαναδει στην ζωή μου :) Με το καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ολα πανεμορφα Γιαννα μου!! Με το καλο να ερθει η ανιψουλα να σας γεμίσει χαρά και ροζ ρουχαλακια!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιδάκι μου, να είσαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ! (αν το λες εσύ.... με τιμάς!)

      Διαγραφή
  5. Πόσο όμορφα τα έκανες όλα!!!
    Με το καλό να υποδεχθείτε το νέο μέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο βρε Γιάννα! Πόσο προσεγμένα τα έφτιαξες όλα και τι ωραίες ιδέες! Εντάξει... περιττό να πω πως το θέμα ήταν σούπερ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. με το καλό, όλα κατ΄ευχήν!!!
    όλα ήταν υπέροχα, πολύ τα χάρηκα, μπράβο Γιάννα μου!
    πάντα αγαπημένες να είστε!
    έτσι αγαπημένα να μεγαλώσουν και τα παιδάκια σας- ξαδελφάκια.
    είναι μεγάλο το δέσιμο που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε ξαδέλφια, το ζω με τα παιδιά μου και τα παιδιά της αδελφής μου

    πολλά φιλιά και την αγάπη μου
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Αλεξία μου σε ευχαριστώ... Συμφωνώ μαζί σου η αδελφή μου είναι η πρώτη και μεγαλύτερη ευλογία στη ζωή μου... Πόσο ανυπομονώ να δω αυτό το δεσμό... Ο Δημήτρης να αγαπάει και να προστατεύει τη μπουμπου και τούμπαλιν... Να με αξιώσει μονάχα ο θεός.. <3 Σε φιλώ γλυκά

      Διαγραφή
  8. Πόσο όμορφα όλα! με το καλό το μωράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ όμορφα όλα.
    Με το καλό να έρθει στη ζωή σας η πριγκηπέσα σας και να σας γεμίσει απεριόριστη χαρά.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το διάβασα χθες το βράδυ από το κινητό και όταν πήγα να σου αφήσω σχόλιο ξέμεινα από μπαταρία, οπότε δεν ξέρω αν τελικά κατάφερε να φύγει. Οπότε σου ξαναγράφω.

    Είσαι φοβερή!!! Απίθανη!!! Και λίγα λέω. Η αδερφούλα σου είναι πολύ τυχερή που σε έχει αδερφή, έκανες πολλά θαύματα εκείνη την ημέρα. Το Baby Shower πάρα πολύ όμορφο από όσα βλέπω στις photos και από όσα γράφεις! Ιδέες σούπερ, μπουφές γεμάτος λιχουδιές...τους περιποιήθηκες όλους τους καλεσμένους με βασιλικές τιμές :)
    Με το καλό να έρθει στον κόσμο το μωράκι σας!
    Φιλάκια :x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ Ασπασία μου για τα καλα σου λόγια!! Δεν ξέρεις πόσο ανυπομονώ! (Εγώ είμαι τυχερή που την έχω αδελφή!!) Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  11. Πάρα πολύ ωραία όλα! Πολύ τυχερή η mom to be! :) με το καλό να υποδεχθείτε το μωράκι στην οικογένεια σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραία ολα !!!!με το καλό το ανιψάκι !!και τί ωραία γράμματα που κάνεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιάννα υποκλίνομαι!!!! Είναι όλα εξαίσια!!! Φρόντισες μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια και φαίνεται η τρομερή αγαπη και το δεσιμο που έχετε οι δυο αδελφούλες. Πραγματικά δηλώνω εντυπωσιασμένη. Ειδα και την ανάρτηση με τις γευστικές σου δημιουργίες και τρελάθηκα!!
    Ευχές για το μπεμπε θα αφησω στην σχετικη ανάρτηση:)
    Σας εύχομαι να είστε παντα τόσο αγαπημενες και τα παιδάκια σας τα πιο δεμένα ξαδελφάκια:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα μου, έστω και πολύ πολύ καθυστερημένα, σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τα γλυκά σου λόγια! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...